Zilver kopen

De prijs van zilver is absoluut aan het exploderen de laatste tijd. Zilver heeft de reeds bereikte hoogten niet meer gezien sinds de Hunt Brothers meer dan drie decennia geleden probeerde om de zilvermarkt in een hoek te drukken door speculaties. Deze keer zijn er echter geen Hunt brothers die de schuld kunnen krijgen van de spectaculaire prijsstijging van zilver. Maar wat is dan wel de oorzaak van deze prijsstijging?

De waarheid is dat er een heleboel redenen zijn waarom investeerders edelmetalen zoals goud en zilver inkopen sinds de waarde van pappier geld onder druk staat. De euro is ongelooflijk zwak op dit moment en de Amerikaanse dollar lijkt te staan aan de vooravond van een grote ineenstorting. In feite is het hele financi‘le systeem zeer onstabiel op dit moment. In een dergelijke omgeving zoeken investeerders zoeken een veilige veilig haven om hun geld te parkeren, en nu worden goud en zilver gezien als veilige havens. Maar goud en zilver zijn niet in hetzelfde tempo omhoog geggaan in prijs. Dus waarom is zilver een betere belegging dan goud?

De prijs van zilver is met meer dan 150% toegenomen in de afgelopen 12 maanden. Maar de prijs van goud heeft maar een prijsstijging meegemaakt van ongeveer 30%. Het is duidelijk dat er iets gaande is met zilver.

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dit deel uitmaakt van een correctie die eigenlijk te laat op gang is gekomen. Geologen vertellen ons dat er ongeveer 17,5 keer zo veel zilver in de korst van de aarde aanwezig is als goud. Maar op dit moment is de prijs van een ounce goud ongeveer 30 keer hoger dan de prijs van een ounce zilver. Dat lijkt erop te wijzen dat de prijs van zilver nog veel ruimte heeft om te groeien ten opzichte van de prijs van goud.

Bovendien, zilver is een belangrijke industri‘le grondstof en wordt daarom voortdurend opgebruikt.
Vandaag de dag wordt zilver gebruikt in een breed scala van producten en geneesmiddelen.
Het volgende is een uittreksel van een offici‘le Amerikaans regeringsverslag dat enkele maniere beschrijft hoe zilver wordt gebruikt in de hedendaagse samenleving.

Zilver vindt men onder andere terug in munten,medailles, industri‘le toepassingen, sieraden en zilverwerk, en fotografie. De fysische eigenschappen van zilver zijn vervormbaarheid, elektrische geleidbaarheid, maakbaarheid, en reflectievermogen. De vraag naar zilver in industri‘le toepassingen blijft toenemen en dit includeerd gebruik van zilver in het verband voor wondverzorging, batterijen, soldeer, katalysatoren van auto’s, in mobiele telefoons, om verspreiding van bacteri‘n tegen te gaan, in de kleding om de geur zoveel mogelijk te beperken, elektronica en printplaten, galvaniseren, verharding lagers, inkten, spiegels, zonnecellen, waterzuivering en de behandeling van hout tegen schimmel. Zilver werd gebruikt voor miniatuur antennes in Radio Frequency Identification Devices (RFID) die werden gebruikt in casino chips, snelweg tol transponders, benzine aankoop apparaten, paspoorten, en op de verpakkingen voor het bijhouden van de voorraad. Kwik en zilver, de belangrijkste componenten van amalgaam, zijn biociden en hun gebruik in amalgaam remt terugkerend verval.

Schattingen lopen uiteen, maar veel deskundigen denken dat bij het huidige verbruik zilver zal opraken op een bepaald pun tijdens deze eeuw. Aan de andere kant vinden we dit probleem juist niet bij goud. Omdat goud van oudsher zo duur, niet wordt gebruikt in veel producten. De totale hoeveelheid goud op aarde blijft jaarlijks juist toenemen.

Zilver wordt ook beschouwd als een stuk toegankelijker voor kleinere beleggers. Een investering in goud kan niet elke belegger zich veroorloven omdat het zo duur is. Maar zowat iedereen kan het zich kan veroorloven om een paar ounces zilver te kopen.

Als de Amerikaanse dollar en andere papieren valuta blijven dalen, zal de vraag naar edelmetalen zoals goud en zilver alleen maar toenemen. De meeste beleggers zijn niet dom. Ze weten dat de Europese schuldencrisis is een meltdown nadert. Ze weten dat de huidige Amerikaanse overheidsschuld niet langer houdbaar is.

Ze weten dat alle papieren valuta over de hele wereld nergens door worden ondersteund en dus zullen blijven dalen in waarde net als ze dat altijd gedaan hebben. Alle belangrijke centrale banken zijn roekeloos geld aan het drukken. In een dergelijke situatie is het logisch om je rijkdom zetten in harde activa.