Beugel voor volwassenen

Beugel

Er zijn diverse soorten beugels voor volwassenen op de markt. Het is mogelijk om een slotjesbeugel te plaatsen maar er zijn ook andere mogelijkheden waaronder de linguale beugel. Dit zijn echter allen varianten met vele nadelen. Zo ontstaan er bij de linguale beugel vaak wondjes op de tong. Bij de linguale beugel zitten de slotjes aan de achterkant van de tanden in plaats van aan de voorkant. Doordat de tong hier steeds mee in aanraking komt kan dit irritatie opwekken.

Slotjesbeugel

De slotjesbeugel is de beugel die veel mensen op jonge leeftijd krijgen. Deze beugel heeft echter ook verschillende nadelen. Zo zijn de tanden minder goed schoon te houden en is de beugel duidelijk zichtbaar in de mond.

Invisalign beugel

De beugel voor volwassenen die de minste nadelen en de meeste voordelen kent is de Invisalignbeugel. De invisalignbeugel is een transparant bitje dat over het gebit kan worden geschoven. Een groot voordeel van de Invisalign is dat het perfect het gebit corrigeert zonder dat de omgeving merkt dat er een beugel in de mond aanwezig is. Doordat Invisalign uitneembaar is zijn tanden makkelijker schoon te houden.

De voordelen van Invisalign
  • De beugel is vrijwel onzichtbaar en geluidloos. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld te speechen voor een volle zaal zonder dat iemand in de gaten heeft dat u een Invisalign beugel in hebt.
  • De behandelduur voor een invisalignbeugel is korter. De behandelduur wordt bijna gehalveerd
  • De beugel is uitneembaar. Dit kan voordelen geven voor uw beroep.
  • Door een glad oppervlak heeft de beugel minder nadelige gevolgen voor het comfort
  • Doordat de beugel kan worden uitgenomen blijft het tandvlees gezonder. De mond kan namelijk optimaal worden verzorgd.

Wilt u meer weten over beugels voor volwassenen of Invisalign bekijk dan de website van dentalcorrect.nl.